Cautare

3757 de rezultate pentru "arhiva 2006" (3.40 secunde)
Cine le arhiva? La acest nivel documentele se distrug de obicei dupa cel mult cativa ani s.a.m.d.
Cayce spunea ca, in stare de transa, el ajungea, cu gandul, intr-o imensa arhiva (pentru care a folosit numele de AKASHA, memoria Universului).
Buchet a explicat ca intalnirea a fost contramandata, pentru ca "membrii Colegiului asteapta sa primeasca hotararea oficiala a CSAT privind desecretizarea tuturor dosarelor de Securitate ale politicienilor" si transferul acestor documente din arhiva SRI in depozitele CNSAS.
Talpes, fost director al SIE, a precizat ca a treia arhiva cuprinde filme si "jachete", adica microfilme speciale, cu date esentiale din dosare.
"Inca din 1997, Sfantul Sinod si-a facut publica pozitia fata de acest subiect, precizand ca nu este impotriva deschiderii dosarelor clericilor din arhiva fostei securitati, dar vrea ca acest proces sa se desfasoare in spiritul adevarului si al dreptatii'', a adaugat Stoica.
A doua initiativa ar fi publicarea pe Internet a dosarelor din arhiva fostei Securitati. In ultimul rind e vorba despre alegerea unei metode mai bune de selectare a celor pe care partidele ii trimit in Parlament", a declarat deputatul conservator.
Nu a fost preluata de CNSAS arhiva cu microfirmele si mai sunt si alte arhive nepreluate de Consiliu, "deci acest verdict nu-l pot privi decat ca pe unul grabit".
biblioteca Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, ce cuprinde culegeri de cantece de masa "si alte asemenea orori" scrise din anii '50 pana in '89, bazele de date ale UNITER si Uniunii Ci-neastilor, arhiva TVR, Muzeul National de Arta Contemporana, volumele "Omagiu" cu sute de poezii ale unor autori care ridicau in slavi partidul etc.
Pe langa cei 500 de metri liniari de dosare, SRI va mai trimite in gestiunea CNSAS inca 1.000 de metri liniari de arhiva pana la sfarsitul acestui an, precizeaza sursa citata.
La aceasta ora ministerul trimite un pensionar de 70 de ani, care nu mai are rabdare, sa mearga la arhiva intreprinderii in care a lucrat si sa identifice eventuale documente justificative.
Nu pot sa va dau detalii, pentru ca am cerut sa fie cautat in arhiva. Stiu ca mi-a produs o anumita suparare", a declarat seful statului.
Mai mult chiar, nici in arhiva Serviciului de Informatii Externe nu exista documente referitoare la Macovei, iar Serviciul Istoric al Armatei a raspuns Colegiului ca Macovei nu apare in documentele pe care le are la dispozitie nici cu dosar de colaborator, nici de urmarire.
Liderul PSD a acuzat miercuri conducerea SRI ca, la solicitarea presedintelui Traian Basescu, ar fi cautat in arhiva proprie eventuale informatii compromitatoare despre unii judecatori ai Curtii Constitutionale, pe care le-ar fi folosit ca metoda de santaj inaintea avizului Curtii pe marginea propunerii de suspendare a presedintelui.
Verificarea in arhiva fostei Securitati a fost solictata de acealasi organizatii nonguvernamentale, Asociatia 21 Decembrie 1989, Alianta Civica, Liga Studentilor din Universitatea Bucuresti si Blocul National al Revolutionarilor - 1989.
Analiza dosarelor continua si, potrivit lui Constantin Buchet, secretar al Colegiului, pentru aceasta analiza este consultat atat fondul de arhiva al CNSAS, cat si fonduri apartinand celorlalti detinatori de arhive.
"Am gasit doar cateva dosare in biroul primarului, probabil ca Ion Ionita, fostul primar, le luase la rasfoit, in loc sa le lase in arhiva diferitelor departamente din cadrul institutiei", ne-a declarat Cristian Carjaliu.
El mai spune ca toate informatiile sunt in arhiva unitatii. Ardelean mentioneaza ca in cazul ''agentia de presa-DNA'' adresa promovata la Directia Nationala Anticoruptie era "contextualizata ca o reactie la o provocare de atragere a DGIPI intr-un scenariu compromitator".
Se pare ca, apa a atins aproape o jumatate de metru, insa, din fericire, arhiva institutiei nu a fost afectata.
DJAN a solicitat un spatiu cu destinatia - depozit arhiva, biblioteca documentara, birouri angajati etc. "In prezent, Directia Judeteana a Arhivelor Nationale isi desfasoara activitatea intr-un imobil impropriu si nu poseda un spatiu adecvat pentru importanta activitatii desfasurate.
"Desi unul dintre beneficiarii serviciului secret mesterit de Catalin Voicu a fost Ion Iliescu, potrivit unei ipoteze care circula prin redactii, arhiva senatorului continea date compromitatoare si despre Ion Iliescu, si despre Adrian Nastase.
google-analytics.com